Fotogalerij 

De buitenren

 

Sinds 2008 kunnen onze katten in onze grote buitenren spelen die veilig en afgeschermd is van de rest van de tuin. Er is zowel zon als schaduw, de Coons kunnen in het gras liggen en zich onder de struiken verstoppen. In 2011 is er een nieuwe ‘attractie’ voor de katten bijgekomen; de vijver. Ze kunnen water drinken uit de veilige vijver met ondiepe randen en naar de visjes turen. Binnenkort komt er een boomstam bij waar ze op kunnen klimmen en de nagels scherpen.

 

Het kittenverblijf, ‘de tuinkamer’

In april 2012 is ons kittenverblijf gereed gekomen, waar een deel van de garage voor is gebruikt. Het is er ’s zomers koel, ’s winters goed verwarmd en het is er hygiënisch en veilig. Er is veel daglicht en frisse lucht. De moeder(s) en oudere kittens kunnen op de vensterbank naar de vogels in de tuin en in de buitenren kijken. Het verblijf grenst aan onze keuken en aan de tuin zodat er altijd iemand in de buurt is. De kittens kunnen er in alle rust opgroeien totdat ze groot genoeg zijn om in de woonkamer te  kunnen verblijven.

Boven: Dit is de zonnige zuidoostzijde van de kamer. In de ochtend zie je hier de zon al vroeg opkomen en na 15.00 uur is er weer schaduw. Het grote raam en de buitendeur (links) bieden resp. uitzicht op de buitenren (met appelboom) en de moestuin.

Onder: Dit is de noordwestzijde van dezelfde kamer. Hier zit tevens het sanitair (achter de deur). De kittens kunnen niet bij het hoge raam komen, de moeders wel als ze even rust willen. De altijd open staande bench geeft de kittens een warm en besloten plekje vlakbij de verwarming; ze slapen er graag. Totdat de kittens vier weken zijn, is de bench (behalve de de deur) rondom afgeschermd met een hoes zodat er gedempt licht is en geen tocht.

De kattenklimboom 

In augustus 2012 hebben we een klimboom voor de katten gemaakt met 4 uitzichtplateaus.Zo kreeg een omgezaagde Es een nieuw leven. De onderste plateaus zijn schaduwplateaus en de bovenste geeft een mooi uitzicht.

 

 

 Tweede buitenren

In september 2012 is de tweede buitenren gereed gekomen.  Hier kunnen de kittens onbekommerd en veilig buiten spelen. Het is er lekker zonnig en beschut.Deze ren is verbonden met de kitten/kattenkamer en met de andere ren en is wat kleiner dan de eerste grote ren.