Prijs van een kitten

     Prijs van een kitten


Omdat de prijs van een raskitten wel eens vragen oproept, is het goed om te weten waar die prijs op is gebaseerd. De (hobby) fokker maakt kosten voor de dekking door een dekkater, de medische verzorging (o.a.testen, contrĂ´les en inentingen), de voeding en de verzorging.  Het lidmaatschap van een vereniging, het maken en bijhouden van een website, het aanvragen van stambomen zijn vooral administratieve zaken maar brengen wel kosten met zich mee.


Het is met het oog op bijkomende kosten goed om te bedenken dat in het nieuwe huis van het kitten ook een kattenbak, kattenbakvulling, vervoersmand, krabpaal, speeltjes, slaapplek en eten en drinken klaar moet staan. Als u een drukke baan hebt, is te overwegen om voor een speelkameraadje te zorgen als u veel van huis bent. Dat hoeft geen Maine Coon te zijn, al is het wel leuk als dit een broertje of zusje uit hetzelfde vertrouwde nest is.


Aan een liefhebber die niet fokt vragen wij een bedrag van 600 euro voor een kitten. Indien het kitten naar het buitenland gaat, komt daar mogelijk nog een extra bedrag bij voor aanvullende inentingen. De prijs voor een fokdier (fokken geldt ook voor 1 nestje) is op aanvraag.